Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

EL RITME VIATGER (Habana Vieja Trio)

Dimarts, 18 juny, 2024 - 5:30 pm - 7:00 pm

Dimarts, 18 de juny 2024, a les 17,30

FESTA FINAL CURS: Xerrada, concert i pica-pica

A càrrec de  HABANA VIEJA TRIO (Pep RIUS, contrabaix; Octavi BAÑULS, piano; Didier ROCH, percussió)

Titulació:

PEP RIUS (CONTRABAIX): Com a guitarrista i contrabaixista ha format part dels grups nombrosos. Ha donat classes de Guitarra, Contrabaix, piano i combo a les escoles i altre institucions. Ha acompanyat a músics en Festivals de jazz, Sales de concert….  Com a músic Free Lance, és requerit per a col·laboracions, gravacions, substitucions, etc.

OCTAVI BAÑULS (PIANO): Inicia els seus estudis de piano clàssic i composició el 1985 en l’acadèmia “Aula 7” i després en el Conservatori Municipal de Barcelona. Posteriorment realitzarà estudis de piano jazz i música moderna amb el pianista Ignasi Terraza i en el Taller de Músics de Barcelona. Pianista titular de la temporada 2005 a la 2007 del club de jazz “La Guitarra” de Calella de Palafrugell (Girona), col·laborant amb músics. Com a membre de Swingset participà en l’espectacle “la Maga y el club de la Serpiente” en el festival de la Portaferrada de San Feliu de Guíxols del 2007, al Versus Teatre de Barcelona i al Teatre Romea de Barcelona.

DIDIER ROCH (PERCUSSIÓ): Formació en Percussió Afrocubana: Escola de música afrocubana Abanico (París), Formació en percussió Mandinga: Didier va fer diverses estades a Burkina Faso i Mali per aprofundir els seus coneixements i per tocar. Va tenir il·lustres professors a Burkina, a Guinea, a Costa d’Ivori, a Mali. Ensenyament: Va començar a ensenyar als anys 90, té una pedagogia ja molt desenvolupada i adaptada per a tot els públics, imparteix classes i intensius a Espanya i a França

SinopsisEl Ritme Viatger” és una Xerrada/concert al voltant de la música cubana. Els components del “Habana Vieja Trio” expliquen com els ritmes provinents d’Àfrica , les melodies Europees, l’anar i venir de vaixells provinents d’Espanya, França, Anglaterra, Estats Units i diferents països d’Amèrica llatina, eclosionen a l’illa de Cuba donant lloc al naixement d’una gran quantitat de gèneres musicals. La Xerrada relaciona moments de la historia cubana amb la creació de les diferents músiques, tot il·lustrant-les amb exemples musicals. Des de la influència de les contradanses angleses i franceses del segle XVII, els esforços dels esclaus africans per preservar les seves tradicions, l’arribada de la música popular espanyola, la irrupció dels colons francesos amb els seus esclaus des de Haití, el naixement de l’havanera, que ha viatjat per tot el món, fins a la creació dels ritmes ballables de mitjans del segle XX com el Mambo o el Chachacha. “El ritme viatger” combina explicacions i interpretació musical d’una manera amena i entenedora, i l’espectador surt amb una idea global del que ha representat la música.

INSCRIPCIONS:

Obertes a majors de 50 anys.

Durant el curs, els dies de conferència al local on es realitzi.
Telèfon: 677 66 92 17.  Web : www.aulaunibarbera.org.  E-mail: aula.exten.univer.bdv@gmail.com

QUOTA DE SOCI: 50€ anuals. Les parelles 80€ (40 cadascú)

Pagament mitjançant domiciliació bancària.

NO SOCIS: 5€ / conferència

Aforament màxim: 150 persones

 

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 18 juny, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categories d'Esdeveniment:
,
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Torre d’en Gorg
c/. de la Torre d'en Gorgs, 40
BARBERÀ DEL VALLÈS, Barcelona 08210
+ Mapa de Google
Telèfon:
937192837
Visualitza el lloc web de Recinte

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 18 juny, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categories d'Esdeveniment:
,
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Torre d’en Gorg
c/. de la Torre d'en Gorgs, 40
BARBERÀ DEL VALLÈS, Barcelona 08210
+ Mapa de Google
Telèfon:
937192837
Visualitza el lloc web de Recinte