Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

LA IMPORTÀNCIA DELS DIBUIXOS INFANTILS I L’ART DEL SEGLE XX

Dimarts, 21 maig, 2024 - 5:30 pm - 7:00 pm

Dimarts, 21 de maig de 2024, a les 17,30

ART

A càrrec de J. Víctor HERRERO GAIXET

Titulació: DIPLOMAT EN ÒPTICA I OPTOMETRIA PER LA UNIVERSITAT COMPLUTENSE DE MADRID I MASTER EN CIÈNCIES DE LA VISIÓ PER LA UNIVERSITAT D’ÒPTICA DE TERRASSA.

La meva vinculació amb el món de l’art ha estat sempre una constant oberta a les emocions i a la immaterialitat. El 1985 faria la meva primera exposició a Terrassa, li seguirien moltes altres: a Sant Cugat del Vallès, Mataró, Barcelona, Roma i EUA. Aconseguiria diversos premis, el més emotiu i per ser el primer, en 1985: “Mención Honorifica Fernando Gutiérrez. BCN-Madrid”. El 1999 abandonaria l’activitat amb les galeries d’art per dedicar-me a activitats artístiques més íntimes i sostenibles. Em sensibilitzaria i m’interessaria pels dibuixos fets per infants i, gràcies a les col·laboracions de col·lectius i famílies n’agruparia una bona mostra d’arreu del món. Amb tots els dibuixos em disposava a emprendre a fons les particularitats vistes des de la meva perspectiva i sensibilitat del pintor. Una anàlisi que centraria la meva atenció en el paral·lelisme entre els dibuixos infantils i l’estètica de l’art del segle XX. Un ideari que difondria mitjançant xerrades escolars i últimament a la UB. La pandèmia em sensibilitzaria i seria l’escletxa que m’obriria a fer nous escrits, aquesta vegada relacionats amb relats autobiogràfics d’infantesa i joventut. Sense deixar la pintura i especialment el collage, mantindria un diàleg a partir de cartells arrancats del carrer.

Sinopsis: La xerrada vol fer arribar la importància del dibuix infantil i com la força estètica del seu recorregut, el de l’aprenentatge neuro-psicobiològic i les seves predictives particularitats úniques i universals, haurien influït, en certa manera, en el canvi de paradigma definit en l’art del segle XX. Ho presentaré de manera entenedora i des de la visió de l’evolució creativa de la humanitat i, els efectes de la seva destresa per adaptar-se a les circumstàncies de cada moment de la història. I amb la intenció, de què s’entengui per què una obra contemporània ens recorda tant a un dibuix o una pintura infantil.

INSCRIPCIONS:

Obertes a majors de 50 anys.

Durant el curs, els dies de conferència al local on es realitzi.
També es pot realitzar la inscripció a la seu de la Junta de l’AULA, el dimecres de 10 a 11 h.
Seu de l’Aula : C/ Marquesos de Barberà, 125

Telèfon: 677 66 92 17.  Web : www.aulaunibarbera.org.  E-mail: aula.exten.univer.bdv@gmail.com

QUOTA DE SOCI: 50€ anuals. Les parelles 80€ (40 cadascú)

Pagament mitjançant domiciliació bancària.

NO SOCIS: 5€ / conferència

Aforament màxim: 150 persones

 

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 21 maig, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 21 maig, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171