Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

LA XINA: DE LA REVOLUCIÓ COMUNISTA AL CAPITALISME GLOBAL

Dimarts, 11 abril, 2023 - 5:30 pm - 7:00 pm

Dimarts, 11 d’abril de 2023, a les 17:30

ECONOMÍA I POLÍTICA

A càrrec de Daniel ROIG SANZ

Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i membre-investigador del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI-UB). Des de l’any 2016 és professor de la Secció d’Història Contemporània i Món Actual del Departament d’Història i Arqueologia de la UB, on imparteix docència al Grau d’Història, i al Màster de Formació del Professorat. Així com també ha coordinat el postgrau de la UB “El món europeu d’entreguerres: història, memòria i polítiques públiques”, i és docent d’història a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), i al Council on International Educational Exchange de Barcelona.
Entre les seves línies de recerca destaca l’estudi de la història política, social i cultural de l’Europa del segle XX, amb especial èmfasi sobre els moviments feixistes i els règims autoritaris i dictatorials durant el període d’entreguerres i la II Guerra Mundial a Catalunya, Espanya i França, però també a altres àrees geogràfiques com l’Europa de l’Est i l’espai russo-soviètic. Una línia de recerca que ha complementat durant els darrers quinze anys amb múltiples estades d’investigació a diferents arxius nacionals, estatals i internacionals, i que s’ha traduït amb nombroses publicacions acadèmiques, la participació en diferents seminaris i congressos, l’organització de cursos amb reconeixement acadèmic, i en la direcció de diversos treballs de màster i doctorat en història contemporània.
A banda de l’activitat docent i investigadora, també ha organitzat diversos cursos al voltant de la història del segle XX dins els programes de cursos GaudirUB, la Universitat de l’Experiència, i els juliols de la Universitat de Barcelona, o en espais culturals com la Casa Elizalde. Així com també ha participat i assessorat en temàtica històrica a diferents mitjans de comunicació com Catalunya Radio, Ràdio 4, a revista Sapiens, o els diaris Ara i El Periódico.

 

Sinopsis: Com ha esdevingut la Xina una potència mundial i un actor de primer ordre en la geopolítica internacional? Què en queda de la Xina Mao, i dels anys de la Revolució cultural? Aquesta conferència aborda el llarg procés de construcció històrica de la Xina moderna, des de la proclamació de la República Popular el 1949, després de més de dues dècades d’inestabilitat política i conflicte bèl·lic intern, fins a la Xina actual de Xi Jinping. 

INSCRIPCIONS:

Obertes a majors de 50 anys.

Durant el curs, els dies de conferència al local on es realitzi.
També es pot realitzar l’inscripció a la seu de la Junta de l’AULA, el dimecres de 10 a 11 h.
Seu de l’Aula : C/ Marquesos de Barberà, 125

Telèfon: 677 66 92 17.  Web : www.aulaunibarbera.org.  E-mail: aula.exten.univer.bdv@gmail.com

QUOTA DE SOCI: 50€ anuals.Les parelles 80€ (40 cadascú)

Pagament mitjançant domiciliació bancària.

NO SOCIS: 5€ / conferència

Aforament màxim: 150 persones

 

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 11 abril, 2023
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 11 abril, 2023
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171