Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

NOU FENOMEN GLOBAL: COM LLUITAR CONTRA L’EXTREMA DRETA

Dimarts, 2 abril, 2024 - 5:30 pm - 7:00 pm

Dimarts, 2 d’abril de 2024, a les 17:30

POLÍTICA

A càrrec de Daniel ROIG SANZ

Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i membre-investigador del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI-UB). Des de l’any 2016 és professor de la Secció d’Història Contemporània i Món Actual del Departament d’Història i Arqueologia de la UB, on imparteix docència al Grau d’Història, i al Màster de Formació del Professorat. Així com també ha coordinat el postgrau de la UB “El món europeu d’entreguerres: història, memòria i polítiques públiques”, i és docent d’història a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), i al Council on International Educational Exchange de Barcelona.
Entre les seves línies de recerca destaca l’estudi de la història política, social i cultural de l’Europa del segle XX, amb especial èmfasi sobre els moviments feixistes i els règims autoritaris i dictatorials durant el període d’entreguerres i la II Guerra Mundial a Catalunya, Espanya i França, però també a altres àrees geogràfiques com l’Europa de l’Est i l’espai russo-soviètic. Una línia de recerca que ha complementat durant els darrers quinze anys amb múltiples estades d’investigació a diferents arxius nacionals, estatals i internacionals, i que s’ha traduït amb nombroses publicacions acadèmiques, la participació en diferents seminaris i congressos, l’organització de cursos amb reconeixement acadèmic, i en la direcció de diversos treballs de màster i doctorat en història contemporània.
A banda de l’activitat docent i investigadora, també ha organitzat diversos cursos al voltant de la història del segle XX dins els programes de cursos GaudirUB, la Universitat de l’Experiència, i els juliols de la Universitat de Barcelona, o en espais culturals com la Casa Elizalde. Així com també ha participat i assessorat en temàtica històrica a diferents mitjans de comunicació com Catalunya Radio, Ràdio 4, a revista Sapiens, o els diaris Ara i El Periódico.

 

Sinopsis: No hi ha fórmules màgiques per derrotar l’extrema dreta, però sí una certesa: per combatre-la primer cal conèixer-la. L’objectiu d’aquesta xerrada és fornir, de manera entenedora, d’un concentrat de coneixement que permeti identificar els nous feixismes i desemmascarar-ne còmplices i blanquejadors. Afrontaren les preguntes clau: quina força tenen els nous feixismes, qui els finança, quins són els seus punts febles, per què tenen èxit, quines connexions tenen entre ells, com desactivar-los.

Obertes a majors de 50 anys.

Durant el curs, els dies de conferència al local on es realitzi.
També es pot realitzar l’inscripció a la seu de la Junta de l’AULA, el dimecres de 10 a 11 h.
Seu de l’Aula : C/ Marquesos de Barberà, 125

Telèfon: 677 66 92 17.  Web : www.aulaunibarbera.org.  E-mail: aula.exten.univer.bdv@gmail.com

QUOTA DE SOCI: 50€ anuals. Les parelles 80€ (40 cadascú)

Pagament mitjançant domiciliació bancària.

NO SOCIS: 5€ / conferència

Aforament màxim: 150 persones

 

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 2 abril, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 2 abril, 2024
Hora:
5:30 pm - 7:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.aulaunibarbera.org

Recinte

Auditori Maria Feliu
C/ Nemesi Valls, 35, planta 1
Barberà del Vallès, Barcelona 082110 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
(+34) 937 297 171